U bent hier

Bijeenkomst d.d. 06.12.06

1.   Notulen 30.08.06
Ad 1 – 5d        
Bij de MO-groep is het verzoek neergelegd om de sectie Jeugdzorg te benaderen in het kader van uitbreiding van inventarisatie van draaiboeken. Toezegging voor medewerking is reeds ontvangen van de MO-groep. Een mail is aan de MO-groep gestuurd waarin duidelijk gemaakt is dat het gaat om groepen waarin minimaal een van de groepsbegeleiders een maatschappelijk werker is. Hierop is nog geen reactie ontvangen. Afgesproken is wie hier actie op onderneemt.
Ad 1 - 5f
Wim Goossens heeft op het NVMW-congres een interessante workshop gegeven over maatschappelijk groepswerk. Hem zal gevraagd worden iets van de werkwijze te beschrijven zodat we deze op de site kunnen plaatsen onder Methodiek. Tevens zal hem dan gevraagd worden of de twee gepubliceerde artikelen van hem ook op de site gezet mogen worden (goedkeuring van de uitgever is inmiddels verkregen)
Bij deze gelijk een oproep aan de overige leden van de werkgroep: heb je nog een interessant artikel over het groepsmaatschappelijk werk ? Stuur het dan aan Han toe ter plaatsing op de website onder de rubriek Artikelen.
Ad 4
Enkele NVMW-leden hebben interesse getoond voor de werkgroep GMW. Ze zullen uitgenodigd worden voor de eerstvolgende werkgroepbijeenkomst en/of andere bijdrage.

2.   Mededelingen
- Magteld informeert ons verder over de nieuwe directeur van de NVMW per 01.01.07
- Nieuwjaarsbijeenkomst van de NVMW op maandagmiddag 22 januari vanaf 14.00 uur.
- Inmiddels is iemand gevonden die momenteel kosteloos en serieus bezig is de website om te toveren naar een CMS (Content Management Systeem) inclusief een wiki zodat de site daadwerkelijk in 2007 interactief gaat worden !
- Het idee wordt geboren om artikelen uit de krant over/voor een bepaalde groep als voorbeeld landelijk beschikbaar te stellen. Dus heb je een leuk artikel over een van je groepen dat in het verleden eens geplaatst is in de regionale pers --> lever het aan Han aan en die creëert vervolgens een nieuwe webpagina waarop al deze artikelen geplaatst en gedownload kunnen worden zodat ook collegae in den landen hier hun voordeel mee kunnen doen.

3.   Visie op het groepsmaatschappelijk werk
De aanwezige werkgroepleden realiseren zich ter plekke dat zij zelf de vragenlijst nog niet eens hebben ingevuld. De bijdrage van de werkgroepleden kan alsnog meegenomen worden, dus vul alsnog de vragenlijst in zodat ook jij een stem hebt in de gemeenschappelijk ontwikkelde visie op het groepsmaatschappelijk werk.
Will zal met de toegezonden, ingevulde vragenlijsten rondom visie aan de slag te gaan.

4.   Ons eerste minisymposium op 13 december 2006
Reeds meer dan 35 aanmeldingen binnen. Aan belangstelling dus geen gebrek.
Een aantal praktische zaken worden ter plekke besproken en het programma wordt ter plekke nogmaals door genomen en wordt her en der wat bijgesteld.

5.   Versterking van de werkgroep
De werkgroep (b)lijkt momenteel vrij klein en daarmee kwetsbaar. Vandaar de vraag om uitbreiding van de werkgroep. Mogelijkheden hiertoe die genoemd zijn:
- Mogelijk uit de respons op de mailing  (zie punt 1.4).
- Mogelijk uit de respons op het evaluatieformulier van het minisymposium
- Oproep in de Nieuwsbrief plaatsen
Daarbij is het natuurlijk ook van belang te bedenken wat voor soort versterking we willen. Zo blijkt Ria vanuit het onderwijs een welkome aanvulling op de werkgroep. Wat missen we momenteel nog? Wordt vervolgd.

6.   Items voor de eerstvolgende Nieuwsbrief
- Verslag van het minisymposium
- Uitkomst van de schriftelijke evaluatie van dit minisymposium.
- Pagina over PR – artikelen in de krant
- Direct te downloaden draaiboeken

7.   Jaarplan 2007
Ons jaarplan 2006 blijken we geheel gerealiseerd te hebben. Met complimenten voor onszelf !
Een viertal bijeenkomsten in 2007 lijkt ons haalbaar en zinvol. Ter plekke gepland op 7 maart vanaf 14.30 uur en 30 mei vanaf 14.30 uur . De resterende 2 bijeenkomsten in het najaar nog te plannen.
Wat we willen gaan doen kunt u vinden in Werkplan 2007

8.   Volgende vergadering
7 maart vanaf 14.30 uur bij de NVMW