1. Notulen 01.02.06
Ad 4 Will heeft een uitgebreide literatuurlijst aangeleverd over groepswerk met publicaties van Pharos, TransAct en het Trimbos. Gezien de diversiteit van de boeken / artikelen zullen ze gerubriceerd gaan worden en ter zijner tijd deels op de ‘dochterpagina’s’ geplaatst gaan worden.
Ad 5d Bij de MO-groep is het verzoek neergelegd om de sectie Jeugdzorg te benaderen in het kader van uitbreiding van inventarisatie van draaiboeken. Toezegging voor medewerking is reeds ontvangen van de MO-groep. Een mail hiervoor zal gemaakt worden waarin duidelijk gemaakt wordt dat het gaat om groepen waarin minimaal een van de groepsbegeleiders een maatschappelijk werker is.
Ad 5e We besluiten geen folder te ontwikkelen maar wel tips voor P.R. te verzamelen. Een pagina op de site is hier inmiddels voor ingericht (zie komende nieuwsbrief)
Ad 5f Wim Goossens heeft een interessante workshop gegeven over maatschappelijk groepswerk. Hem zal gevraagd worden of hij werkwijze wil beschrijven zodat we deze op de site kunnen plaatsen.
2. Visie op het groepsmaatschappelijk werk
Mogelijke antwoorden op de laatste twee visievragen zijn ter plekke afgerond aan de hand van de bijdrage van verschillende werkgroepleden. Het is nu aan onze whizzkid om het geheel interactief op de website te krijgen.
3. Wat te doen met NVMW-leden die interesse hebben getoond voor de werkgroep GMW ?
Hen om te beginnen op te nemen in het adressenbestand voor het toesturen van de Nieuwsbrief.
Een interessant gesprek ontstaat over de vraag welke soort professionals we eigenlijk willen in de werkgroep – gezien de doelstellingen van de werkgroep. Genoemd worden docenten uit het MWD-onderwijs, groepsmaatschappelijk werkers die werkzaam zijn buiten het AMW e.d.
Hier komen we niet gelijk uit en besluiten dit agendapunt met de afspraak om betreffende personen te vragen in welke setting ze werkzaam zijn, wat we kunnen / willen bijdragen aan de werkgroep e.d.
4. Items voor de volgende GMW nieuwsbrief
Nieuwe pagina’s op de site kunnen sowieso in de nieuwsbrief gezet worden. Dat zijn o.a. de pagina’s p.r. en evaluatie.
'Cursus voor (echt)paren die zonder geweld met elkaar verder willen' heeft nieuwswaarde gezien de huidige aandacht voor Huiselijk Geweld. Meer informatie te verkrijgen via de FIOM in Alkmaar
5. Profilering van het GMW binnen je eigen instelling
We hebben dit agendapunt gekoppeld aan het agendapunt Kansen voor het GMW binnen de WMO.
Per groep die je aanbiedt kun je de motivering / legitimering van je aanbod koppelen aan de prestatievelden van de WMO. Dit is interessant richting je werkgever, en tegelijkertijd voor de subsidieverstrekker. In de beschrijving hiervan kan een vergelijkbaar stramien gehanteerd worden als in de databank van www.jeugdinterventies.nl. Hierbij wordt aan de hand van Doel, Doelgroep, Aanpak, Materiaal, Onderzoek naar effectiviteit, Uitgebreide beschrijving, Ontwikkeld door .. een en ander duidelijk beschreven.
De website www.Groepsmaatschappelijkwerk.nl zou ook gebruikt kunnen worden om interactief dergelijke motiveringen / legitimeringen uit te wisselen zodat niet iedereen dat los van elkaar zelf hoeft gaan te bedenken. Wij zouden hierin het voortouw kunnen nemen door de bij ons bekende aanbieders van een bepaalde groep aan te schrijven met de vraag wat zij hierover al beschreven hebben en of ze mee willen werken aan verdere invulling van genoemde motivatie / legitimering.
6. Salonbijeenkomst verder uitwerken.
Mogelijk dat we te snel van stapel lopen als we een salonbijeenkomst organiseren zonder te weten of hier voldoende animo voor is / mensen op af zullen komen. Daarom eerst maar eens beginnen met een behoeftepeiling, te beginnen bij de werkgroepleden. Aan de hand van de vraag “Welk thema zou jou zodanig aanspreken dat je naar deze bijeenkomst zou willen gaan ?”
7. Volgende vergadering
De volgende vergaderdatum staat gepland op 30 augustus 2006